Sunday, January 13, 2013

Produk Herbalife

Assalamualaikum WBT

saje je nak sharing..sejak buat kije kat dapur je kan, badan pun dah tak bape nak jaga..dulu make sure mantain aje beratnye..perut kasi slim je..skrg...aishhh...dh ada spare tyre..makin lama makin tebal lak tu..ishh..berat pun makin bertambah, lepas sekilo..naik lagi sekilo..tak sanggup la makin lama makin kembang..
alkisahnya, adik pulak buat herbalife nih...dia ade alat penimbang yg bleh baca macam2..umur dalaman badan, kandungan air dalam badan, berat tulang & sbgnya. Mula2 dulu macam malas laa nak amek tau kan..ala, produk sama je ape pun..sekali bila dah timbang & tahu macam2 pasal badan sendiri..mula la naik risau..
lagi satu sejak duk buat kije kat dapur ni, makan tak jaga sangat..asal lapar je bantai nasi..kadang2 bila bz langsung tak makan sampai ke petang..tu yang badan naik tu..
dan bila dah tahu macam2 soal badan sendiri..adalah hajat di hati untuk berubah, ke arah yang lebih positif!! hapuskan spare tyre, turunkan berat badan dan make sure awet muda..hehehe..

so untuk mulakan langkah ke arah kesihatan yang lebih baik, saya amek herbalife ni sebagai ganti sarapan pagi. mmg tak payah nk pk nk masak ape..nk makan ape..cuma shake aje!!..tgahari sket boleh makan macam biasa, tapi kalu nk turunkan berat badan..karbo kena kurangkan..exercise..tp takdela g joging..buat star jump jer..time ingat..hehehe..poyo je kan?/
yum3...hehe..selain ni ade minum tea jugak..:) harap2 adela improvement nk jadik awet muda nih..
oke..tu je nk citer..saje je interframekan produk herbalife nih..kalu berminat nk tau..boleh la contact ye...kekeke..
psssttt..nk btau..td siang post kt Fb pasal spectacular, event herbalife..ade org condem herbalife ni MLM. sebab dia follow blog yang mmg anti MLM, haisshhh...tak berkembang pemikiran begini..
dulu dah pernah follow macam2 jenis MLM, dan minat berniaga..jadi kita akan sentiasa mencari kelebihan untuk berniaga nih..wlpn ade jgk yg dah join tapi hasilnya..mengecewakan..tapi takpela, kita belajar dari kesilapan..takde ape yang mudah dalam hidup kita ni kan..

hehe..keluar topik hari ni..saje je..asek tgk makanan high calory, ni dgr pulak pasal produk kesihatan..biol...kekke

salam sayang buat semua..:)

No comments:

Post a Comment

Recent Posts